İnsan ve Hayat

0
insan ve hayat

İnsanların hayatında olan durumlar bazı insanları olumsuz yön de etkilerken bazı insanları da olumlu yön de etkilemekte. Kimi bu durumlara ve olaylara duygusal tepki verirken kimi de mantık ve akıl çerçevesinde olayları yorumlamakta ve hayatına dair dersler çıkarmakta. Şerden Hayır çıkarmak gibi.

Var olduğundan beri insan olumsuz birçok olayla karşılaşır bu inkar edilemez bir durumdur. Doğumdan ölüme dek sürecek bir imtihan ve varoluş mücadelesi aslında. Kimi pişer kimi düşer. Tohum toprağa düşünce öldüm sanırmış halbuki tohumun toprağa düşmesi yeni bir varoluşun ilk adımıdır. Toprağa düştüm diye üzülmek yetmez nasıl filizleneceksin ona bakmak gerek. 

İnsanlar hakkımız da olumsuz duygular beslemesi bize zarar vermemesi gerekir. Perde arkasında bakarsak o tohumun toprağa girmesini insanlar şu şekil de yorumlar; "İşte şu tohum kara toprağın içinde pehh bu mu koca bir ağaç olacak halbuki küçücük bir çekirdek, bu ağaç olacak da ohooooo işimiz var" tarzında söylemler gelir şüphe etmeden.

İnsanların unuttukları bir şey var tohumdan ağacı çıkaran,diriden ölüyü ve ölüden diriyi çıkaran bir yaratıcı kudret sahibi var.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top