Teknoloji Gelişimi Siber Güvenliği Zorunlu Kılıyor

0

Teknoloji günden güne değişen ve adeta bir devrim yaratmaya başlayan ve modern insanlığın yaşayış biçimini neredeyse kökten değiştiriyor. Bu değişim beraberinde birçok yenilik ve imkanı beraberinde getirirken diğer yandan bağımlılıkları siber savaşlarında ortaya çıkmasını sağlıyor.

Her birimiz internette gezinirken veya sosyal medya hesaplarımızı kullanırken ortaya bir veri bırakmaktayız bu veriler çoğu firmalar için önemli olmakta. Bunu kullanan firmalar bu verileri hedef kitleye hitap edecek kişilere uygun analiz edip bu bağlamda satmakta ve ya veri paylaşımı yapmakta.
 Bu verilerimiz bizden izinsiz aslında üçüncü şahıslara ulaşabilmekte. İşin bu kısmı halledilebilir olsa da işin bir başka boyutu olan siber güvenlik ise devletlerin yapması gerekli olan bir durum olmakta aslında.

Siber güvenlik alanında olan birçok açıklık devletlerin ve kişilerin değerli bilgi ve verilerin yabancı kaynakların eline geçmesine neden olabiliyor. Bu değerli veriler kaptırıldığı taktırde bazen geri dönüşü olmayan sonuçlara ve zararlara sebebiyet verebiliyor.

Bu anlamda teknolojiyi iyi kullanmak artık siber güvenliğinde iyi yapılması ve teknolojiyi bilinçli kullanmada sebep olabiliyor. Siber güvenlik artık devletlerin göz ardı edemeyeceği hatta ciddi bir caydırıcı silah niteliği taşıyabilen bir yer olmaya başladı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top