Kendimiz Olmak Zorundayız.

0
vuralon blog

Kendin Ol ve Pes Etme


Merhaba arkadaşlar bu yazıda biraz dert mi yanacağım yoksa haykıracak mıyım bilmiyorum o yüzden fazla uzatmadan sadede geleceğim.

Evet arkadaşlar bu blog serüvenime geçen sene mayıs ayının 12. Gününde başladım.
Başladım başlamasına da bu blog ilk blogum değildi daha doğrusu profesyonel olarak açtığım ve domain bağladığım ilk blog sayfam bu o ayrı tabi ki :) Bundan önce bir kaç defa blog açma deneyimlerim oldu açtım sildim açtım sildim derken böyle uğraştım.

Bunu açmadan önce aslında aklımda detaylı ve sağlam bir blog açma fikri vardı sonra kafa olarak hazırlamaya başladım kendimi şimdi diyeceksiniz ki ya kardeşim alt tarafı bir blog ne tatava yaptın :) evet haklısınız başta bende öyle düşünmüştüm ama iş öyle değil çünkü ciddi bir zaman ve emek isteyen bir şey bloggerlık.

Bunun içerik üretmesi ürettiğin içeriğin okuyucu tarafından beğenilmesi falan derken bir hengamenin altına giriyorsun. Eee blogu blog yapan aslında okuyucudur okuyucu yoksa boş bir sayfa gibi buralar.

Yani bir küçük bir bloğu açarken bile bir plan yapan ben hayatımı ilgilendirecek konular da bazen plan yapmazdım ve zorlanırdım plana uyarken. İlk hevesle başladım web tasarım ve blog serüvenine açıkçası. 13 yaşımda kendi emeğimle öğrenerek yaptığım mobil bir site vardı. Tabi bu siteyi o zaman elimde E-250 cep telefonu vardı ve onda kodları yazarken önceden yazacağım kodları bir deftere kodlardım sonra telefondan kodları yazardım. Kullandığım sistem insana hazır web sitesi yapma imkanı veriyordu ama ben bunu istemedim tüm kodları sildim ve kendim kodlamaya başladım.

Öğrenerek hevesle yaptım. 1 sene içerisinde o kendi elimle kodladıgım mobil siteden tam 92 lira gibi bir para kazanmıştım ee o zaman çocuk yaşta bu benim için büyük bir şeydi tabi ki :) Bazen diyorum kendime ve kızıyorum keşke içimde o istek ve azim tekrar o seviyeler de olsa diye. Zaman hızla akıp geçiyor ve  ömrümüzden her an eksiliyor. Bizler insanoğlu olarak hep geçmişe takılıp gidiyoruz. Geçmişte yapmadıklarımızın pişmanlıklarını yaşıyoruz, üzülüyoruz ama geçmişe üzülürken şu anı kaçırdığımızın bile farkında olamıyoruz olduğumuz zaman da her şey için geç olmuş oluyor.


Bazen kızmak yetmiyor.  Oturup konuşan bir çok insan var. Bizden çok bizim hayatımıza yön veren insanlar var. Evet var. Kendi hayatımızı aslın da kendimiz kontrol edemiyoruz.  O, bu, şu geçmek lazım bunları. Kendi hayatımızı kontrol etmeyi ve kendi hayatımızın direksiyonunu kendimiz kontrol etmeliyiz.

Buraya başkalarını deklare ettiği, bizi koymuş oldukları kaba göre yaşamaya gelmedik.Bizler kendi benliğimizi öğrenip kendimiz olmak zorundayız. İnsanları onların bizden istediği şeyleri yapıp onları memnun edip kendimizi unutamayız. İnsanlar bizi yaratan Allah'tan bile memnun değilken insanların sizlerden memnun olmasını bekleyebilir misiniz? Bu soruyu sorun kendinize.


Allah'a emanet olun :)

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top