Vazgeçersen Kaybedersin!

1
Vazgeçersen Kaybedersin

Vazgeçme !

Hayat... Dünya hayatı... Hep bir koşuşturmaca ve hayallerden ibaret bir dünya. Doğum ve ölüm arasına sıkıştırılmış gerçekler. Aslında gerçek mi bunlar? Aklımda garip sorularda yok değil şimdi :)

İlk anne karnına düştüğümüzde bile bir amacımız vardı halbuki biz farkında değildik ama bir amaç vardı.
Buradaki amacımız doğmaktı ve doğduk peki nasıl bir hayatın içine geldik bilmiyoruz. 9 ay boyunca durduğumuz yer ile dünya arasında çok farklılıklar var. Anne karnında ufak ve dar yer sanki bize önemli bir yermiş gibi gözükürdü aslında konuşabilsek doğmak ister miydik bu ayrı mesele.

Siz hiç her türlü soruna rağmen doğmaktan vazgeçen çocuk gördünüz mü? Ölüm demiyorum bu bir gerçek kimi 100 yaşında iken kimide anne karnında iken ölür bu ayrı mesele.

Doğmak bir amaçtı yeni bir hayat için peki ya doğduğunuz hayatı şekillendirecek olan kim ? Sizdiniz ve farkında değilsiniz. Neden mi ? Gündelik olaylara ve olumsuz insanlara öyle bağlandınız ki hayal kurmayı bıraktınız ve amaçlarınızdan vazgeçtiniz. Hayat çok kısa bazen emellerini bile gerçekleştirmene izin vermez ama kimsede bu hayatı tribünden oturarak izleyecek duruma düşemez.

Kendi hayatınızı azimle çalışarak şekillendirirsiniz. Siz vazgeçenlerden, korkup kaçanlardan zoru değilde kolayı tercih edenlerden olmayın. Amaçlarımıza ulaşmak ilk başta hayal gücü ister. Bırakın kendinizi hayal gücünüzü sonuna kadar kullanın.
Hayal kurmak başarının ilk adımıdır. Hayal kurmak aslında ilk başta amacımıza giden bir plandır. 

Hayat vazgeçen insanlar ile dolu ve vazgeçip korkan insanlar bir süre sonra sizi de kendileri gibi sanmaya ve başarısız olacağına sizi inandırmaya başlayacak. 
Ve size 'senden bişey olmaz', 'zaten yapamazdın ki', 'sen mi başaracaksın?' ya da 'dünyayı sen mi kurtaracaksın? tarzında cümleler kuracaklar unutmayın şeytanın insana attığı en büyük kazık umutsuzluktur. Siz sakın aldırmayın. Sizi en iyi bilen yine sizsiniz. Sınırlarınızı zorlayın sınırlarınızı zorlamaktan korkmayın.

Vazgeçtiğiniz her şey için vakti geldiğinde pişmanlık duyacaksınız.
Şimdi deneyin, çabalayın, yanılın, başarısız, olun sonra tekrar deneyin ve tekrar çabalayın.
Unutmayın her başarısızlığın ardında bir başarı yatar. 

Ve bunu da sakın unutma Vazgeçersen Kaybedersin!

Yorum Gönder

1Yorumlar
Yorum Gönder
To Top