Teknoloji ve İnsan

0
Teknoloji ve İnsan İlişkileri

Teknoloji ve İnsan

Teknoloji günümüzün en önemli konusu. 21.yy da kaydetmiş olduğu o hızlı gelişme hayatımızın her yerine ve her anına hükmediyor.

Teknoloji hayatımıza birçok yenilik getirirken birçok da önemli şeyleri elimizden almış bulunmakta.
Ne kadar iyi bir şey olsa da dikkatli kullanamadığımız taktirde bir o kadarda zararlı olabiliyor.
Biz insanoğlu şuan teknolojiyi hemen elimizin altında bulabiliyoruz. Her yerden internete girme gibi bir teknolojik imkana sahibiz. Dünyada gelişen olaylardan anında haberdar olabiliyor ve anlık gündemleri takip edebiliyoruz.

Günümüz teknolojisinde bilgiye ulaşmak eski yıllara göre daha kolay iken bunun en kötü noktası ise artık bilgi kirliliğininde teknoloji gibi her geçen gün artması yani aslında biz bilgiye kolay ulaşırken doğru bilgiye ulaşma şansımızda bir hayli azalıyor.

Teknoloji toplumsal bilincimizi arttırmakla beraber insanlarımız artık olaylara direk tepki verebiliyor.

Teknoloji artık hayatımızın her noktasına işlemiş ki evlerimizin mutfağına kadar girmiş bulunmakta. Bunlar insan için güzel bir şey gibi gözükse de aslında insan topluluğunu yavaş yavaş tembelliğe alıştırıyor. 

Asıl önemli konu ise teknolojinin insan ilişkilerine etkisidir tabi ki.
Çünkü gelişen teknoloji ile artık bizler oturduğumuz yerden insanlar yüz yüze olmaksızın konuşabiliyoruz.
Bir kafeye veya topluluk içine girdiğimizde önceden insanlar yüz yüze oturur sohbet ederlerken artık bizler elimizden düşmeyen telefonlar ile arkadaşlarımıza sevdiklerimize ve dostlarımızın yüzüne bakıp sohbet edemez hale geldik. Düzgün sohbetler edemiyoruz konuştuğumuz muhabbetlerde duygu derinliğine varamıyoruz.

Artık insanlarımız gündelik olaylara o kadar kapılmış ki herkes birbirine kin ve nefret kusuyor bu teknoloji sayesinde aslında sosyal medya sayesinde :)

Yani bu işin sonucu teknoloji güzel bir nimet ama düzgün kullanamadığımız zaman bizim sonumuzu da hazırlayabilir.
Tüketmekten ziyade üretme odaklı gidersek teknoloji bize hükmedemez. Teknolojiyi tüketen toplumlar geri kalmaya mahkum olacaktır. 
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top