Geleceğe Odaklan Özgür Ol

0
Geleceğe Odaklan Özgür Ol


Geleceğe Odaklan Özgür Ol


Evet arkadaşlar hiç şüphesiz çoğu insanın daha doğrusu herkesin bir hayali bir idealleri vardır. Umarım vardır olması da gerekiyor. Hayaller ve idealler bir hedef tahtası gibidir biz ise bir ok.

Nasıl ki bir ok'un hedef tahtasına ulaşması için yayın gerilmesi, ok'un fırlatılması ile hedef tahtasına varması saniyeler sürse bile bir zamana ihtiyacı varsa bizimde bir zamana ihtiyacımız var şüphesiz. Bakın zamana diyorum çünkü hayallerimiz gerçekleştirmenin de bir zamanı var. Bize düşen bu konuda sabretmek oluyor tabi ki.


Gelecekle ilgili birçok hayallerimiz var mesela örnek veriyorum doktor, mimar, mühendis, öğretmen, pilot olmak ve bunun gibi birçok örnek gibi.

Burada asıl önemli olan konu bir meslek diploması sahibi olmak çoğumuzca. Aslında çoğumuz diploma için okuyor. Okuyor yani yok demeyin. bütün amacı bir diploma sahibi olup kendisini bir kalıba sokmak isteyen robot gibi insanlar var. Okumak sadece bir diploma sahibi olmak mıdır? 

Bakınız çoğu lider veya önemli şahıslara bakın göreceğiniz şey şu olacaktır. Diploma sahibi olmak için okumamışlar. Bu cümleyi biraz açayım yani mesele şu. Bir mesleği okuyup kendilerini sadece o meslek kalıbına sokmamışlar. Hep bir tık üstüne gitmişler. Okumak için okumamışlar. insanlara bir şeyler katmak ve daha ne kadar şey öğrenebilirim ve bunu uygulamaya nasıl dökebilirim tarzı düşüncülere girmişler. Gerçi okumak öğrendiklerini çevrene anlatmak değil midir? 

Böyle olan çoğu kişi veya tarihi şahsiyetler olsun bilim adamları olsun sadece okudukları alan üzerine gitmemişler. Bakıyorum kendimce bir çok kişini yazılmış biyografisine gördüğüm şey şu bu adamlar mühendis, girişimci, bilim adamı, ekonomist gibi tek bir kişi bir çok meslek  tanımlamasına sahip  ve  sadece bir üniversite okumak ile işi bırakmamışlar üstüne sürekli katmışlar.

Yani adamlar kendilerini hep eksik görmüş. Gerçi zaten insan hep eksiktir hiç tam olmaz.

Yani insanlar kendilerini bir kalıba sokmaya o kadar çok alışmış ki bunun dışına çıktığı zaman çevrelerinden ciddi tepkiler de alabiliyor.

Okumak için değil öğrenmek ve öğretmek için okumalıyız. Evet bir mesleği sırf parası için ve ya forsu ve makamı için istiyor olabiliriz ama bu düşünceler öğrenme ve öğretme düşüncesinin önüne geçmemeli eğer bunun önüne geçerse o zaman bir insan olmaktan çıkar bir robot haline dönüşürüz tek gayesi çalışmak ve sadece para kazanmak olan bir robot. 

Günümüzde bu o kadar zor ki insanlar sizi sadece bir üniversiteyi bitirince bile hemen sizden mükemmellikler bekliyor. Hiç kimse mükemmel değil ki siz çabalıyorsunuz. Siz çabalıyorsunuz derken kendimi de kastediyorum :)

Tek amacınız öğrenmek ve öğretmek olsun bırakmayın sadece bir şey ile değil birçok şey ile ilgilenin ve Geleceğe Odaklanın Özgür Olun.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top